SGA Fastigheter

100 000 besökare har åkt SkyView

Värmen har inte bara lockat folk till bad och uteserveringar i sommar. Det har varit en succésommar för turismen i Stockholm och för första sommaren någonsin har det varit full fart i Globen City – området kring Ericsson Globe, som historiskt sett brukar vara den lugnaste perioden på året. SkyView och de guidade visningarna i Ericsson Globe har lockat rekordmånga besökare.

Särskilt har intresset från utländska turister varit överväldigande. Cirka 30 procent av besökarna har varit utländska turister, främst representerade är danskar, finländare, spanjorer, italienare, holländare och tyskar.

– Första sommaren med SkyView har varit så rolig! Vi trodde att det skulle bli populärt att åka upp på toppen av Ericsson Globe, men det har överträffat alla förväntningar och det känns fantastiskt bra. Att Stockholm var redo för en ny turistattraktion har sommarens anstormning definitivt visat, säger Ninna Engberg VD Stockholm Globe Arenas

Båda gondolerna har gått med full kapacitet och i snitt genomfördes 66 turer per dag under maj till och med augusti. I stort sett samtliga turer har varit fullbokade. Mot slutet på juli slogs dagsrekord då 1 035 personer fick njuta av Stockholms vackra sommarskrud från ovan, under en och samma dag.

– Att bygga SkyView var första steget i en långsiktigt strategisksatsning för att utveckla Globenområdet till en året-runt destination. Nästa stora steg är bygget av Stockholmsarenan, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och Idrottsborgarråd i Stockholms stad.

100 000:de besökaren – Lena Nylund från Tungelsta

På tisdagen kl. 13.20 åkte den 100 000:de besökaren SkyView, Lena Nylund från Tungelsta. Hon gjorde sin första tur med SkyView tillsammans med maken Hans. – Utsikten är fantastisk! Jag blev rekommenderad av min kollega att prova och det var inte alls så läskigt som man kan tro, säger Lena Nylund.

Den högt ställda målsättningen om 125 000 besökare innan årets slut, väntas nu passera redan tidigt under hösten. Det stora suget efter nya turistattraktioner i Stockholm visade sig avsevärt större än någon vågat hoppas. Sammanlagd har dessutom minst 10 vigslar ägt rum i gondolerna.

Vid frågor kontakta:
Marie Lindqvist, kommunikationschef, Stockholm Globe Arenas
Tel: 08-508 353 23
E-post: marie.lindqvist@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas

Våra fyra arenor Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Söderstadion har tillsammans kapacitet för cirka 44.400 besökare. Här tar vi emot världsartister som Celine Dion, Bruce Springsteen och Justin Timberlake. Vi genomför stora mästerskap som Inomhus-EM i friidrott och Basket EM samt megaevenemang som Monster Jam och Stockholm International Horse Show. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,4 miljoner besökare är vi det i särklass störs ta och mest flexibla evenemangsområdet i Skandinavien.
www.globearenas.se

Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. www.aegworldwide.com