SGA Fastigheter

sga_hovet_wire

Hovet

1955 uppfördes områdets första arena, Johanneshovs Isstadion, gemensamt formgiven av arkitekten Paul Hedqvist och konstruktören David Jawerth. 1962 nyinvigdes Johanneshovs Isstadion som Sveriges största inomhusrink för ishockey. Anläggningen förblev under lång tid Stockholms största ishockeyarena och har varit värd för en rad sensationella VM-turneringar. 1989 döptes arenan om till Hovet och under 2002 rustades arenan upp ytterligare. I dag används Hovet till flertalet typer av evenemang.

 

Utredning kring Hovets framtid
– nya och bättre förutsättningar för hockeyn i Ericsson Globe.

SGA Fastigheter genomför just nu en utredning om en modernisering av Ericsson Globe till att bli en mer flexibel arena för att möta framtidens krav samt att utveckla Annexet till en egen arena för många olika typer av evenemang. Övergripande så ska utredningen bl.a. ge svar på hur Ericsson Globe kan moderniseras och utvecklas för att kunna anpassas till ishockey, konserter och andra evenemang. Utredningen ska även ge svar om hur ishockeyklubbarnas behov av tillgång till träningsanläggning kan tillgodoses.

Behoven av renovering och modernisering av Ericsson Globe, Annexet och Hovet är stora. De alternativ som har utretts under de senaste åren ger inte tillräcklig finansiering för de omfattande insatser som behöver göras.

Läs mer om utredningen under modernisering.

 

Hovet kapacitet

Golvet: 2000 kvm
Bankettsittning: ca 1200 personer
Biositting ca 8000 personer
Konsert: ca 8 300 personer

 

Kapacitet för Hovets balkong

Bankettsittning: ca 250 pers
Biositting: ca 1000 pers
Mingelfest ca 500 pers