SGA Fastigheter

Kultur- och idrottsroteln i Stockholms stadshus

Madeleine Sjöstedt (FP)
kultur- och idrottsborgarråd

Jonas Uebel
pressekreterare
076-12 29 177

Madeleine Sjöstedt (FP):

Stockholmsarenan klar att byggas

– Beslutet om Stockholmsarenan är historiskt. Nu kan Stockholm erbjuda ett evenemangsområde i världsklass. Stadens avtal med AEG Facilities om driften av arenan är bra för ekonomin då det innebär att två parter delar på vinster och risker. Arenan kommer att bli kronan på evenemangsstaden Stockholm.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) med anledning av att Stockholms stads kommunfullmäktige igår beslutade att bygga Stockholmsarenan.

– Genom dagens beslut att bygga Stockholmsarenan så kommer Globenområdet att bli komplett för alla behov i en växande stad, det säger Ulf Fridebäck, styrelseordförande i Stockholm Globe Arena.

– Arenan kommer att komplettera Globen-området som utvecklas till ett av norra Europas största nöjesområden med arenorna Hovet, Annexet, Ericsson Globe, den nya Stockholmsarenan kompletterad med restauranger, nattklubbar, shopping etc. säger Ninna Engberg, VD

Fakta

Stockholmsarenan blir en modern idrotts- och evenemangsarena i världsklass med skjutbart tak, 30 000 sittplatser och plats för 40 000 besökare vid konserter. Diskussioner om en ny evenemangsarena i Stockholm har pågått sedan början av 90-talet.

Se även: http://madeleinesjostedt.wordpress.com/

Ninna Engberg
Stockholm Globe Arenas
VD
Tel: 08-508 354 00
ninna.engberg@globearenas.se