SGA Fastigheter

Planer på nytt tenniscentrum i Stockholm

I dag presenterades planer för en tennisanläggning vid Globenområdet i Stockholm av Magnus Norman och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP). Det nya tenniscentret planeras innerymma 8-10 inomhusbanor och 4-6 utomhusbanor. Utöver detta kommer det att finnas gym, föreläsningssalar, enklare boende, shop och restaurang. Tenniscentret skall vara öppet för både killar och tjejer från ca årskurs 6 och uppåt.

– Vi som står bakom detta projekt vet alla vad som krävs för att bli en tennisspelare av världsklass och vi har bestämt oss för att kavla upp ärmarna och se till att Sverige blir världens bästa tennisnation igen både bland herrar och damer. Detta är vårt bidrag till första steget på vägen, säger Magnus Norman, en av initiativtagarna bakom det nya Tenniscentret.

Projektet kommer att drivas av Mikael Tillström med Thomas Enqvist och Magnus Norman som konsulter.

– Stockholm Globe Arena fastigheter, SGAF, kommer få i uppdrag att undersöka möjligheterna att bygga tenniscentret. Vi ser mycket positivt på denna satsning och hoppas att detta ytterligare hjälper tennisen i Stockholm, säger Madeleine Sjöstedt (FP) kultur- och idrottsborgarråd i Stockholm stad.

För ytterligare information
Simon Rothstein Frankander +46 76 82 51 604 – pressekreterare Madeleine Sjöstedt (FP).