SGA Fastigheter

Printz i Tolv Stockholm är Sveriges bästa krogmiljö

För ett år sedan slog Printz upp sina portar i mat- och nöjeskonceptet Tolv Stockholm, i gatuplan till Tele2 Arena. Nu står det klart att Printz är Sveriges bästa krogmiljö 2014, efter segern i kategorin Årets krogmiljö i den prestigefyllda branschtävlingen Restauranggalan. Galan ägde rum på Cirkus i Stockholm i måndags.

Restauranggalan är ett årligt återkommande evenemang som syftar till att lyfta och hylla förebilder, inspiratörer och innovatörer i alla delar av restaurangbranschen. Nu står det alltså klart att restaurang Printz i Tolv Stockholm står som vinnare i kategorin Årets krogmiljö i den prestigefyllda tävlingen. Branschgalan vill med priset i denna kategori uppmärksamma inredningskoncept och miljöer som höjer gästens trivsel och fångar upp samtidens trender för att skapa en extraordinär måltidsupplevelse. Tidigare vinnare av Årets krogmiljö är bland annat; Ekstedt, Mattias Dahlgren/ Matbaren och Restaurang AG.

– Att stå som vinnare är ett stort erkännande för oss. Vår utmaning har legat i att förvandla 1450 kvm rå betongyta till en rumslighet i enlighet med vårt koncept, där korv och öl står i fokus. Vår ambition är att plocka upp Slakthusområdets korvtradition på ett eget sätt och erbjuda en gedigen känsla i både atmosfär, hantverk och tillagning, säger Ricard Constantinou, ägare och grundare av Printz.

Med ett öga för detaljer och en stor passion har Ricard Constantinou utvecklat ett koncept som bygger på flera olika delar. I hjärtat ligger korvmakeriet, där besökarna till restaurangen kan se tillverkning för öppen ridå. Inom Printz koncept inryms även en ölhall med fokus på mikrobryggerier. På Printz kan man välja på närmare 400 olika sorters öl, varav ett hundratal sorter från utvalda mikrobryggerier.

– I Tolv Stockholm har vi förenat mat, nöjen, aktiviteter och sport under ett och samma tak. Att Printz står som vinnare i Årets krogmiljö, är ett kvitto på att vi utvecklat ett koncept i tiden, säger Stefan Prucha, chef Tolv Stockholm.

Om Restauranggalan
Restauranggalan bedömer delar inom den svenska restaurangnäringen i 14 tävlingskategorier. Tävlingskategorierna är: Journalisternas Kock, Årets Barkoncept, Årets Framtidslöfte, Årets Hållbara Krog, Årets Hälsokoncept, Årets Innovatör, Årets Krog, Årets Krogmiljö, Årets Krögare, Årets Leverantör, Årets Matsalsteam, Årets Smaksättare, Årets Sommelier och RS Hederspris. Den namnkunniga juryn tar hänsyn till de satta kriterierna vid bedömning av tävlingsbidragen. Läs mer om Restauranggalan på www.restauranggalan.se.

För mer information, kontakta gärna:
Ricard Constantinou, ägare och grundare Printz, 070-929 99 80, ricard@panini.nu
Stefan Prucha, chef Tolv Stockholm 08-508 353 31, stefan.prucha@sgafastigheter.se

För fler pressbilder från Printz besök www.printz.nu.

Om Printz
På Printz står korv och öl i fokus. Ambitionen är att plocka upp Slakthusområdets gedigna korvtradition på ett eget sätt och erbjuda en gedigen känsla i både atmosfär, hantverk och tillagning. Ät i akademin och mathallen eller ta en egenstoppad korv i ett handrullat korvbröd i farten från Printz grill. Printz ligger i hjärtat av Slakthusområdet, i mat- och nöjeskonceptet Tolv Stockholm i gatuplan till Tele2 Arena. http://www.printz.nu/

Om Tolv Stockholm
Tolv Stockholm är en nöjesgalleria utan shopping. Den tolvtusen kvadratmeter stora ytan förenar mat, sport, kultur, musik, underhållning, nattklubb, hotell och ny teknik under ett och samma tak. www.tolvstockholm.se