SGA Fastigheter

Självlysande nattlopp kommer till Stockholm

Att kasta självlysande färg på varandra och samtidigt jogga fem kilometer till peppande musik mitt i natten. Det väntas locka tusentals stockholmare den 11
september. Då är det dags för den nordiska premiären av The Color Run Night vid Globenområdet.

The Color Run är ett så kallat “Fun Run”, som de senaste åren har blivit populära över hela världen. Det har lockat fyra miljoner löpare i mer 50 länder och i maj sprang 10 000 Nordens största version av loppet i Stockholm. Fredagen den 11 september klockan 18:00 är det nordisk premiär för nattvarianten av loppet vid Globenområdet. Löparna startar vid mållinjen och springer, går, joggar eller hjular fem kilometer till peppande musik samtidigt som de kastar UV-fluorescerande färg på varandra. Längs banan finns särskilda lampor som belyser löparna och gör The Color Run Night till en lysande och färgsprakande folkfest.

Stockholmarnas intresse för att springa så kallade upplevelselopp som The Color Run är störst i Sverige, stort även i jämförelse med många andra länder. Det är ett av skälen till att den nordiska premiären av nattloppet går just här.

– Vi tror att åtminstone 8 000 löpare kommer stå på startlinjen under kvällen den 11 september, säger Tomas Stålmarck, tävlingsledare för The Color Run i Sverige.

The Color Run Night är på kvällen, färgerna är självlysande och det hela följs upp med en stor ljusefterfest i anslutning till Ericsson Globe och Tele2 Arena. Philips Ambilight TV står som huvudsponsor av eventet.

– Vi är oerhört glada att få välkomna det första nordiska The Color Run Night till Globenområdet och ser framemot en glädjefylld kväll som sätter lite färg på den svenska septembernatten, säger Mats Grönlund VD, SGA Fastigheter AB.

– Vi är väldigt stolta att kunna etablera det första nordiska The Color Run Night tillsammans med fastighetsägarna i Globenområdet och Philips TV. Med den platsen, banan och faciliteterna kommer vi skapa en upplevelse man inte sett förut!, säger Tomas Stålmarck.

Om The Color Run Night

The Color Run startade i USA 2012 och finns i dag i 50 länder runt om i världen. Det är världens största serieevenemang med mer än 300 jogginglopp i världen. Tävlingen är cirka 5 kilometer lång och anmälan kan göras individuellt eller i grupp. Under loppet duschas löparna flera gånger med färg och bubblor. Alla löpare får också färgpåsar som de kan kasta på varandra. Färgen som kastas är helt ofarlig och blir självlysande när den belyses med UV-ljus. Vid mållinjen avslutas loppet med musik av en DJ och ännu mer färg kastas av de tusentals deltagarna.

Om Globenområdet

Globenområdet består av arenorna Ericsson Globe, Tele2 Arena, Hovet, Annexet, turistattraktionen SkyView och nöjesdestinationen Tolv Stockholm. Här finns dessutom kontorsfastigheter, Globen Shopping samt Quality Hotel Globe.

 —

För mer information, bilder, etc, vänligen kontakta:

Per Sangrud, pransvarig

Epost: per.sangrud@voxpr.se

Tel: 070-203 46 50

För citat och kommentarer om loppen i Sverige:

Tomas Stålmarck, tävlingsledare Sverige

Tel: 0760-2433 60

Högupplösta TCR Night bilder och filmer kan laddas ned här:

http://bit.ly/1JNzHFw
https://www.youtube.com/watch?v=YW1i3jeJ8rw
https://www.youtube.com/watch?v=hPRkK-gQjzg

Högupplösta Globen bilder kan laddas ned här:

http://news.cision.com/se/sga-fastigheter

Läs mer om loppet på:

http://thecolorrun.se/events/sthlm-night/

TCR Facebook:

https://www.facebook.com/TheColorRunSweden