SGA Fastigheter

Tele2Arena har fått nytt gräs

Under juni månad har konstgräset på Tele2 Arena bytt ut. Bytet har skett enligt fastslagen underhållsplan. Tillsammans med Djurgården Fotboll och Hammarby Fotboll samt fastighetsägare SGAF har nytt gräs valts i form av ”Drop MTRX” från Unisport-Saltex.

Det nya konstgräset har lagts ut på Tele2 Arena under juni månad för att tidsmässigt stämma överens med det allsvenska EM-uppehållet. Drop MTRX, är ett konstgräs med Matrix fiberpositionering som gör konstgräset ännu mer naturtroget och är det konstgräs som till dags datum klarat FIFA’s nya krav på konstgrässystem avseende kompaktering, som börjar gälla i januari 2017. Valet av konstgräs och tidsperiod för byte har skett i nära dialog med både Djurgården Fotboll, Hammarby Fotboll och fastighetsägaren SGAF.

– Vi är mycket nöjda med valet av det nya konstgräs som nu har lagts in på Tele2 Arena under EM-uppehållet. Det har varit en bra dialog där vi har fått vara delaktiga från start till mål i val av underlag och tidsplan, säger Henrik Berggren, VD Djurgården Fotboll.

– Hammarby ser mycket positivt på bytet av konstgräset. Vår förhoppning och tro är att detta kommer att göra vår arena ännu bättre, säger Hammarby Fotbolls VD Henrik Kindlund.

Gräset som har legat på Tele2Arena fram till bytet kommer att skänkas vidare till en bollplan inom Stockholm stad. Vilken det blir är ännu inte bekräftat. Föreslagna planer är Tallkrogen BP, Örby eller Fruängen.

 

För mer information kontakta: