SGA Fastigheter

The Color Run Night kommer tillbaka till Stockholm

Förra året sprang över 7000 glada stockholmare fem kilometer genom självlysande färgmoln till peppande musik mitt i natten. Den 17 september kommer den färgglada succén tillbaka till Globenområdet.

– Vi är oerhört glada att få välkomna tillbaka The Color Run Night till Globenområdet och ser fram emot ännu en glädjefylld kväll som sätter färg på den svenska septembernatten, säger Christel Wiman, tf. VD,  SGA Fastigheter AB.

The Color Run är ett så kallat “Fun Run”, som de senaste åren har blivit populära över hela världen. Det har lockat miljoner löpare från över 40 länder och i maj förra året sprang cirka 7 100 personer i Stockholm. Lördagen den 17 september klockan 17.00 kommer succén till Globenområdet. Löparna springer, går, joggar eller hjular fem kilometer till peppande musik samtidigt som de kastar UV-fluorescerande färg på varandra. Längs banan finns särskilda UV-lampor som belyser löparna och gör The Color Run Night till en lysande och färgsprakande folkfest.

– Vi är väldigt stolta att återigen få arrangera The Color Run Night tillsammans med fastighetsägarna i Globenområdet. Vi lyckades tillsammans med alla glada löpare få till ett fantastiskt lopp i fjol. I år tar vi med oss erfarenheterna från det och ordnar ett ännu bättre lopp! säger Tomas Stålmarck.

The Color Run Night hålls på kvällen, färgerna är självlysande och det hela följs upp med en stor ljusefterfest i anslutning till Ericsson Globe och Tele2 Arena.

– Stockholmarnas intresse för att springa så kallade upplevelselopp som The Color Run är störst i Sverige, stort även i jämförelse med många andra länder. Vi räknar med runt 6 000 löpare är med oss i färgfesten den 17 september, säger Tomas Stålmarck, tävlingsledare för The Color Run i Sverige.

 

Om The Color Run Night
The Color Run startade i USA 2012 och finns i dag i 40 länder runt om i världen.
Det är världens största serieevenemang med mer än 300 jogginglopp i världen.
Tävlingen är cirka 5 kilometer lång och anmälan kan göras individuellt eller i grupp.
Under loppet duschas löparna flera gånger med färg och bubblor.
Alla löpare får också färgpåsar som de kan kasta på varandra. Färgen som kastas är helt ofarlig och blir självlysande när den belyses med UV-ljus.
Vid mållinjen avslutas loppet med musik av en DJ och ännu mer färg kastas av de tusentals deltagarna.

 

Om Globenområdet

Globenområdet består av arenorna Ericsson Globe, Tele2 Arena, Hovet, Annexet, turistattraktionen SkyView och nöjesdestinationen Tolv Stockholm. Här finns dessutom kontorsfastigheter, Globen Shopping samt Quality Hotel Globe.

För mer information, bilder, etc, vänligen kontakta:

Jens Skovgaard, Head of marketing
E-post: jens.skovgaard@thecolorrun.com
Tel: +45 25 720 725

 

För citat och kommentarer om loppen i Sverige:

Tomas Stålmarck, tävlingsledare Sverige
Tel: 0760-24 33 60

 

Högupplösta TCR Night bilder och filmer kan laddas ned här:
http://bit.ly/295XgxZ
https://www.youtube.com/watch?v=lppzvA8himQ
https://www.youtube.com/watch?v=yNY5ugjxpRo

 

Högupplösta Globen bilder kan laddas ned här:

http://news.cision.com/se/sga-fastigheter
Läs mer om loppet på:
http://thecolorrun.se/

 

TCR Facebook:
https://www.facebook.com/TheColorRunSweden